Pas ilacı dekara ne kadar atılır?
İlaçlamada dekara 2 kg %5 oranında karboril etken maddeli pestisit püskürtücülerle püskürtülmektedir.
Buğdayda pas hastalığı ilacı ne zaman atılır?
Diğer ekili ve yabani otlarla, özellikle buğdayla beslenirler. Kımıl mücadelesi esas olarak nisan ayının ikinci haftasından itibaren ilkbaharda ovalara gelen yetişkinlere karşı yapılır. Toplu iniş alanlarında mücadeleler hemen ve gecikmeden başlar.
Pas ilacı nasıl kullanılır?
Pas etkenlerine karşı yeşil kısımlar kullanılır. Uygulama yaprak ve gövde yüzeyi karışımla kaplanacak şekilde yapılmalıdır. Gerekirse iklim koşulları ve hastalığın durumu dikkate alınarak 10-14 günlük aralıklarla uygulamalara devam edilir.
Pas ilacı atıldıktan sonra yağmur yağarsa ne olur?
Sistemik bir pestisit ise, genellikle yağmur erozyonuna karşı daha dirençlidir. Örneğin, püskürtmeden sonra bir saat içinde yağmur yağarsa, pestisitin etkinliğini temelde etkilemez. Tiyofanat, karbendazim, triadimefon, vb. Uygulandığında, bitkinin %80’i 4 saat içinde dokulara emilir ve aktif madde…
Buğdayda pas hastalığı verimi etkiler mi?
Buğday bitkisi üreticilerimizin büyük bir kısmının gelir kaynağıdır ve stratejik öneme sahiptir. Buğdaydaki pas hastalıkları, iklim koşullarının salgınlara yol açtığı yıllarda önemli verim kayıplarına yol açar.
1 dekara kaç litre ilaç atılır?
Dekara 100 ml ilacı 10 litre suyla veya 100 litre suyla kullanmanız gerekir. Cumhur Tonba beğendi. Ürün sistemik ise bitkilere püskürtmek yeterlidir. Değilse bitkilere atmak yeterli değildir.
Buğdayda pas hastalığı nasıl geçer?
Pas etkenlerine karşı yeşil kısımlar ilaçlanır. İlaçlama, yaprak ve gövde yüzeyinin tıbbi su ile kaplanması şeklinde yapılmalıdır. Yabancı ot ilaçlaması ve pas kontrolü için zamanlama uygunsa, ilaçların karışabilirliği dikkate alınarak uygulama yapılmalıdır.
Buğday pas ilacı hangisi?
Kimyasal Kontrol Etkin madde adı ve oranıFormülasyon türüDozajFlutriafol 250 g/lSC50 ml/DaManeb 80%WP350g/DaTebukonazol 25%WP75 g/DaTebukonazol 250 g/lEC75 ml/Da35 diğer hatlar
Buğdayda iyi verim almak için ne yapmalı?
Genel bir kılavuz olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübreleme sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir. Fosforlu gübreler ekim sırasında veya ekimden önce toprağa uygulanmalıdır.
Buğdayda kök boğaz ilacı ne zaman atılır?
Tocata® TR uygulama zamanı: Buğday ve arpa hastalıklarına karşı ilaçlama kardeşlenme döneminin ortasından (gelişim dönemi 25) itibaren, yaprak hastalıklarına karşı ise hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Tocata® TR önerilen dozajda kullanıldığında en az 30 gün koruma sağlar.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Pas ilacının adı nedir?
PAS MİKROFON (Aculops lycopersici)
Buğdaya pas ilacı atılmazsa ne olur?
Hastalık ciddi verim kayıplarına neden olabiliyor. Boyraz, sarı pas hastalığının gelişiminin alt yapraklardan üst yapraklara doğru gerçekleştiğini vurgulayarak, “Hastalık başakçığın hemen altındaki bayrak yaprağına ulaştığında çok ciddi verim ve kalite kayıplarına neden oluyor.” dedi.
Buğdaya sarı pas ilacı ne zaman atılır?
Genel olarak, püskürtme için en iyi zaman, bayrak yaprağının tamamen açıldığı yaprak döneminin sonu veya başakların çıkmasından önceki zamandır. Erken aşamalarda bitkinin üst kısımlarına ilerleyen bir istila durumunda, bayrak yaprağının çıkmasını beklemek gerekir. Gerekirse, püskürtmeden 3 hafta sonra ikinci bir püskürtme uygulanabilir.
Gübre attıktan sonra yağmur yağmazsa ne olur?
– Buğdayın üst pansumanından sonra en az 15 gün yağmur yağmazsa, bitkiler uygulanan gübrenin en fazla %26’sını emer. Geriye kalan %74’ü ise gaz halinde havaya karışır. – Üst pansuman uygulandıktan sonra 1-2 gün içinde yağmur yağarsa, bitki gübrenin %96’sını emer.
Pancara pas ilacı ne zaman atılır?
Ne zaman uygulanmalı: İlk uygulama, şeker pancarı yetişkin yapraklarının %5’inde Cercospora yaprak lekesi görüldüğünde başlatılmalıdır. 15-20 günlük aralıklarla devam edilmelidir.
Fullpas 100 EC ne kadar kullanılır?
Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama 12-14 günde bir tekrarlanır.
Pas ilacı hangi bitkilerde kullanılır?
Açıklama: Bağ, gül ve tütünde külleme hastalığının kontrolünde tavsiye edilir.
Sıvı yaprak gübresi dekara ne kadar atılır?
Arpaya sıvı gübre ne zaman uygulanmalı ve Rekor Gübre sıvı gübre arpa, buğday ve diğer tahıl ürünlerine nasıl uygulanmalıdır. Uygulama yapraktan tutucu veya dron kullanılarak yapılır. Kardeşlik öncesi dönemden gebelik dönemine kadar 2 tekrar öneriyoruz. Uygulama dozu dekara 100 cm³’tür.