İçeriğe geç

İSpir Kuru Fasulye Nereden Alınır

İspir fasulye nerede bulunur?

İspir fasulyesi dünyanın en meşhur fasulyelerinden biridir. Erzurum’un İspir ilçesinde kırmızı renkli topraklarda organik tarımla yetiştirilir ve dağ suyuyla sulanır. Tarlalar sürüldükten sonra 8-9 mm büyüklüğündeki kaliteli fasulyeler bir elekten geçirilerek ayıklanır.

Gerçek ispir fasulyesi nasıl anlaşılır?

Gerçek İspir fasulyesi sadece Erzurum’un İspir ilçesinde yetiştiği için coğrafi işaretlidir. Bu nedenle, İspir fasulyesi satın alırken ürün üzerinde coğrafi işaret logosuna bakmak önemlidir.

En lezzetli kuru fasulye hangisi?

Lezzet açısından iri fasulyeler tercih edilebilir. Türkiye’de meşhur olan en iyi kuru fasulyeler İspir fasulyesi olarak bilinir ve Karadeniz ve Erzurum bölgesinden gelir.

İspir kuru fasulye farkı ne?

İspir fasulyesi, Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yetiştirilen bir fasulye türüdür. Bu ince kabuklu ve orta boy fasulyeler, beyaz fasulye yemeklerine eşsiz bir lezzet katar. İspir fasulyeleri yumuşak bir dokuya sahiptir ancak pişirildiğinde dağılmaz.

İspir fasulyesinin özelliği nedir?

İspir fasulyesinin özelliği erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuğunu dökmesidir. Kolay sindirilebilir ve kendine has bir tadı vardır. Boyu 8 ila 9 mm olup yıllık üretimi 300 ila 500 ton arasında değişmektedir. 1 dekardan yaklaşık 100 kilo üretilmektedir.

Erzurum İspir Fasulyesi ne kadar?

350,00 ₺ Sağlığa birçok faydası bulunan bu eşsiz lezzeti bir kere denediğinizde vazgeçemeyeceksiniz.

İspir fasulyesi neden pahalı?

Kısa uzunluğu ve her baklada sadece 3 fasulye bulunması nedeniyle normal fasulyelerden 5 kat daha az fasulye alınır. Yüksek talep düşük üretime eklendiğinde, Ispir fasulyesinin fiyatını belirleyen faktörler ortaya çıkar.

En kaliteli kuru fasulye nerede yetişir?

Ege ve Akdeniz: Güneşin tadı Ege ve Akdeniz bölgeleri, güneşin cömertçe sağladığı sıcaklık ve ılıman iklim sayesinde kuru fasulye yetiştiriciliğine uygundur. Bu bölgelerde yetiştirilen kuru fasulyeler, özellikle şeker fasulyesi ve dermason fasulyesi olmak üzere ince kabuklu ve lezzetli çeşitleriyle öne çıkar.

İspir fasulye önceden haşlanır mı?

Kuru fasulyeler önceden suda bekletilmeli ve bekletilmelidir. İspir’in kuru fasulye tariflerinin bazılarında ıslatma suyuna süt de eklenebilir. Yemekten önce pişirmek için düdüklü tencere de kullanılabilir.

Dermason fasulye mi İspir mi?

Dermason fasulyesi ülkemizde yetiştirilen en iyi kuru fasulyelerden biridir. Lezzetli ve besin değeri yüksek bir fasulye çeşididir. İspir fasulyesi çabuk pişen lezzetli fasulyelerden biridir. Erzurum’un İspir ilçesinde yetişir.

İspir kuru fasulye nasıl pişirilir?

İspir fasulyesi tarifi nasıl yapılır? Bir gece suda beklettiğiniz fasulyeleri haşlayın, üzerindeki köpüğü alın, tencereye yağı ve soğanları koyup iyice kavurun. Salçayı ekleyip suyunu süzdüğünüz fasulyeleri biraz daha kavurun. … Üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte 30-35 dakika pişirin.

Horoz fasulyenin özelliği nedir?

Parlak beyaz rengi, ince ve uzun tane yapısı ve üretildiği bölgenin yöresel özellikleriyle öne çıkan kuru baklagil, yüksek besin değeriyle kuru baklagillere sağlıklı ve besleyici alternatifler arasında yer alıyor.

İspir fasulyesi kaç saat suda bekletilir?

İspir fasulyesi tarifi için, İspir fasulyeleri önce 12 saat suda bekletilmelidir. Ancak bu su normal su değil, sütle karıştırılmış özel su olmalıdır. Fasulyeler için ideal miktar, 1 bardak süte 4 bardak su eklemektir.

İspir fasulye nerenin?

İspir fasulyesi veya İspir kuru fasulyesi, Erzurum’un İspir ilçesine özgü bir fasulye türüdür. 2011 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edilmiştir. İspir Fuarı, fasulyelerin toplandığı her yıl Eylül ayında kutlanmaktadır. Çayeli fasulyesi, İspir fasulyesinden yapılır.

İspir fasulyesi güzel mi?

Başlıca özellikleri arasında çabuk pişmesi, pişince kabuğunun soyulmaması, kolay hazırlandığından lezzetli ve et gerektirmemesi sayılabilir. İspir fasulyesi besin değeri oldukça yüksek olup diğer fasulyelere göre daha fazla talep gören bir şeker fasulyesi türüdür.

İspir fasulye hangi yöreye ait?

İspir fasulyesi veya İspir kuru fasulyesi, Erzurum’un İspir ilçesine özgü bir fasulye türüdür. 2011 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret olarak tescil edilmiştir. Fasulyelerin toplandığı her yıl Eylül ayında İspir Fuarı kutlanmaktadır.

Hınıs fasulyesinin kilosu ne kadar?

200,00 ₺ Tadı ve aroması yöreye özgüdür. Damakta bağımlılık yaratan bir tat bırakır.

Erzurum İspir Fasulyesi Nasıl Pişirilir?

İspir fasulyesi tarifi nasıl yapılır? Bir gece suda beklettiğiniz fasulyeleri haşlayın, üzerindeki köpüğü alın, tencereye yağı ve soğanları koyup iyice kavurun. Salçayı ekleyip suyunu süzdüğünüz fasulyeleri biraz daha kavurun. … Üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyip orta ateşte 30-35 dakika pişirin.

İspir nerenin ilçesidir?

İspir, Erzurum ilinin bir ilçesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bahcesehir escort beylikduzu escort esenyurt escort istanbul escort atakoy escort esenyurt escort kumburgaz escort esenyurt escort avcılar escort sisli escort travesti escort beylikduzu escort beylikduzu escort beylikduzu escort umraniye escort pendik escort ataşehirescort istanbul escort istanbul escort avcılar escort bursa escort şişli escort ankara escort Gaziantep Uzunboylu Escort