E-faturaya geçiş başvurusu nasıl yapılır?
Gelir İdaresi Başkanlığı Portalından Başvurun Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) web sitesine gidin (e-fatura başvuru formunu doldurun ve taahhüt edin. Formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmanız önemlidir. Formu doldurduktan sonra başvuruyu elektronik imza (e-imza) veya mali mühürle imzalayın.
2024 yılında e-fatura kimler geçecek?
2024 yılında cirosu 500.000 TL ve üzeri olan e-ticaret, emlak ve motorlu taşıt şirketleri elektronik fatura düzenlemekle yükümlüdür. Otel işletmeleri için ciro sınırı yoktur, hepsinin e-faturaya geçmesi gerekmektedir.
E-fatura geçmek için ne kadar ciro gerekir?
Vergi Dairesi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında; 2023 hesap döneminde brüt satış hasılatı 3 milyon TL ve üzeri olan tüm mükellefler, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-fatura sistemine geçecek.
E-fatura başvurusu nasıl yapılır 2024?
E-fatura talebi .tr adresi üzerinden yapılır. Vergi mükellefi kendisine gönderilen linkin alanlarına gerekli bilgileri girer. Bilgiler doldurulduktan sonra özel entegratör tarafından bilgiler doğrulanır. Herhangi bir sorun yoksa özel entegratör vergi mükellefine aktivasyon linki gönderir.
E-Faturaya geçmek için neler gerekli?
E-fatura başvurusu için gerekli belgeler şunlardır: E-fatura başvuru formu ve şirket kuruluş sözleşmesini içeren elektronik mali mühür sahibinin taahhüdü 2023
E-Faturaya geçmeme cezası 2024 ne kadar?
Fatura başına ceza: E-faturaya geçmeyen şirketler, düzenlenmeyen veya alınmayan her fatura için ceza ile karşı karşıya kalacak. 2024’ten itibaren bu ceza fatura başına 3 olacak.
E-fatura geçme zorunluluğu kaç TL?
VUK’un 535 sayılı Genel Tebliği ile 2023 yılı brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler için 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren elektronik faturaya geçiş zorunlu hale getirildi.
2024 fatura limiti ne kadar?
2024 yılında zorunlu fatura düzenleme limiti 6’dır.
E-deftere geçme şartları nelerdir?
E-Defter Geçiş Sınırları 2024 Sektör ayrımı olmaksızın, 2018, 2019 veya 2020 hesap dönemlerinde brüt cirosu 5 milyon TL, 2021 hesap döneminde 4 milyon TL, 2022 ve sonraki hesap dönemlerinde 3 milyon TL cirosu olan mükelleflerin e-fatura kullanması zorunludur. Uygulama zorunludur.
2025’te kimler e-faturaya geçecek?
2025 yılından itibaren aşağıdaki kriterleri sağlayan şirketler e-faturaya geçmek zorunda olacak: Brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan şirketler Kendi web sitesi veya platformları üzerinden cirosu 500.000 TL ve üzeri olan şirketler.
Hangi sektörler e-faturaya geçmek zorunda?
1 Temmuz 2022’den itibaren cirosu 1 milyon TL’nin üzerinde olan tüm oteller ve tüm oto galerileri, emlakçılar, müteahhitler ve e-ticaret şirketleri sektöre özel e-fatura zorunluluğu kapsamına girecek.
E-faturada limit ne kadar?
2024’te e-fatura düzenleme ve düzenleme limiti 2024’te e-fatura düzenleme ve düzenleme limiti 6.900 TL olarak açıklandı. Maliyeti ise 6.
E-Fatura ücreti ne kadar?
E-Fatura hizmetinin kurulumu ücretsizdir. E-Fatura uygulamasına katılım bedeli ücretsizdir.
Kimler e-Fatura kullanmak zorunda 2024?
İkinci durumda, brüt cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin 2023 yılında elektronik faturaya geçmesi zorunludur. Zorunlu alanda yer alan şirketler, yani e-fatura düzenlemekle yükümlü olan mükellefler ise 1 Temmuz 2024 tarihine kadar e-faturaya geçmiştir.
E-Faturaya nasıl geçebilirim?
E-faturaya geçmek için belirli kanallar vardır. Bunlar; GIB Portalı, GIB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör aracılığıyla Göç. Elektronik fatura başvurusunda bulunmak isteyen şirketler Kamu Sertifikasyon Merkezi ile iletişime geçmeli ve mali mühür almalıdır. Şahıs şirketiyseniz elektronik imza ile de başvuruda bulunabilirsiniz.
Interaktif vergi dairesi üzerinden e-Fatura başvurusu nasıl yapılır?
Etkileşimli vergi dairesi şifrenizi veya e-devlet şifrenizi girerek giriş yapın. Soldaki menüde “İşlemi başlat”a tıklayın ve ardından “Vergi işlemleri” ve “E-belge” bölümüne gidin. “E-belge işlemleri” bölümünde “Talep etmek istediğiniz e-belge türünü seçin”e tıklayın ve e-faturayı seçin.
E-Faturaya e-imza ile başvuru yapılır mı?
E-imzalı e-fatura başvurusunda bulunmak çok güvenilir bir işlemdir. Elektronik fatura başvurusunda bulunmak için elektronik imzanızın olması gerekir. Şahıs şirketleri elektronik fatura başvurusunda bulunurken elektronik imza kullanır. E-imzanızı aldıktan sonra vergi idaresinin “E-Fatura Başvurusu” portalına kaydolacaksınız.
E-Fatura başvurusu kaç günde sonuçlanır?
4. E-fatura başvurusunun işleme alınması kaç gün sürer? Elektronik fatura başvurunuzu tamamlamak için gereken sertifikalardan biri olan elektronik imzayı seçtiyseniz, 3-4 gün içinde size gönderilir ve mali mühür seçerseniz, yaklaşık 1 hafta içinde teslim edilir. Başvurunun vergi idaresi tarafından işlenmesi ise ortalama 48 gün sürer.
E-Fatura e-arşiv başvurusu nasıl yapılır?
Başvuru Süreci: Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) web sitesine giriş yapın ve e-Arşiv başvuru sayfasına gidin. Gerekli bilgi ve belgeleri sisteme yükleyin. Başvurunuzu tamamlayın ve onaylanmasını bekleyin. Başvurunuz onaylandıktan sonra e-Arşiv sistemini kullanmaya başlayabilirsiniz.